ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» виставить Росії нові тарифи на транзит газу

«Нафтогаз» виставить Росії нові тарифи на транзит газу

«Нафтогаз» має намір обговорити з «Газпромом» нові тарифи на транзит газу. Якщо переговори не принесуть результату, українська сторона буде звертатися до суду.

НАК «Нафтогаз України» прагне до кінця січня обговорити з ПАТ «Газпром» нові тарифи на транзит газу у зв'язку з введенням в Україні з 2016 року нового ціноутворення на цю послугу – по принципу «транспортуй або плати» (ship-or-pay). Про це повідомив Голова правління НАК Андрій Коболєв, передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, у разі безрезультатності переговорів українська сторона залишає за собою право звернутися до суду.

Також, пан Коболєв запевнив, що транзит російського природного газу до Європи через Україну є стабільним, а запаси «блакитного» палива в сховищах на 20% вище, ніж були рік тому на цю дату, тоді як внутрішнє споживання скоротилося.

«Ми відчуваємо себе більш комфортно. Ми не бачимо ніякого ризику з нашого боку», – сказав Глава «Нафтогазу».

Окрім того, він заявив, що НАК в даний час купує газ у тих продавців, які пропонують кращу ціну, а російський газ сьогодні істотно дорожчий.

Андрій Коболєв допустив, що «Нафтогаз» може повернутися до закупівлі російського газу у випадку дуже тривалих сильних морозів, проте в січні цього точно не станеться.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україну хочуть обійти при поставках газу з Росії та інших країн в Європу. Зокрема, після провалу «Південного потоку», Болгарія хоче реалізувати новий проект з будівництва газопроводу в обхід України за підтримки Росії.

 
Коментарі (0)