ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїну пропонують «відсторонити» від транзиту газу в ЄС

Україну пропонують «відсторонити» від транзиту газу в ЄС

Україну хочуть обійти при поставках газу з Росії та інших країн в Європу. Зокрема, після провалу «Південного потоку», Болгарія хоче реалізувати новий проект з будівництва газопроводу в обхід України за підтримки Росії.

Болгарія, після провалу «Південного потоку»,  має намір запустити новий проект газопроводу, за допомогою якого, газ з Росії та інших країн надходитиме в Європу в обхід України. Такі плани озвучив Прем’єр-міністр країни Бойко Борисов, передає AFP.

«Південний потік» - це історія. На порядку денному зараз знаходиться газовий розподільчий центр «Балканський»,- сказав болгарський чиновник.

Він також заявив, що Росія може погодитися на будівництво підводної частини уже закритого проекту «Південний потік» з двома трубопроводами, потужністю по 10 млрд куб. м, які направлятимуть «блакитне» паливо в Європу вже по новому трубопроводу.

Попередньо планується, що окрім російського газу, «Балканський вузол» буде отримувати азербайджанський газ з трансанатолійського газопроводу (Tanap), який зараз будується, таким чином уникаючи заперечень ЄС.

Зауважується, що наразі Болгарія є єдиною країною Євросоюзу, яка практично повністю залежить від поставок російського газу через Україну для внутрішнього споживання.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» подав скаргу до Європейської Комісії, в якій звинувачує російський проект «Північний потік-2» у порушенні нормативної бази Енергетичного співтовариства та монополізації газового ринку.

 
Коментарі (0)