ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» витратить мільйон на вирішення старих проблем

«Нафтогаз» витратить мільйон на вирішення старих проблем

«Нафтогаз» заплатить більше млн дол. французькій та англійській компаніям за представлення інтересів України в закордонних судах в 2014 році.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» уклала договори з британською Lawrence Graham та французькою White&Case LLP. Вони будуть здійснювати юридичний супровід зовнішньоекономічної діяльності «Нафтогазу» і представлятимуть інтереси в закордонних судах в 2014 році. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Договір з Lawrence Graham, вартістю 577,5 тис. дол. без ПДВ, був підписаний 21 липня. Компанія займеться справою проти американської корпорації Merchant International Company Ltd.

Необхідний Merchant борг з «Нафтогазу» у розмірі 24,7 млн дол. сформувався ще в 90-х роках минулого століття. Право вимоги заборгованості АТ «Укргазпром», правонаступником якого є НАК, перед компанією ВАТ «Северстудстрой» було передано Merchant.
 
У рамках цієї справи британський суд в листопаді 2012 року почав провадження про примусове відчуження що належать «Нафтогазу» 5,8% акцій британської нафтогазової компанії з активами в Україні JKX Oil&Gas.
 
Договір з White&Case, вартістю 1 млн дол. без ПДВ, був також підписаний 21 липня. Компанія займеться тяганиною з італійської Italia Ukraina Gas Spa. Розгляд справи про невиконання умов укладеного 24 грудня 2003 року контракту на поставку в 2004-2013 років природного газу між «Нафтогазом України» і IUGAS тривало протягом 2008-2012 рр.
 
Міжнародний арбітражний суд Стокгольма 19 жовтня 2010 року схвалив проміжне, а 19 грудня 2012 року - остаточне рішення за позовом італійської компанії. Арбітражем були прийняті рішення, якими не передбачалося стягнення з компанії «Нафтогаз України» 13,1 млрд куб. м природного газу на користь італійської компанії IUGAS.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд знову підняв тему підвищення тарифів на блакитне паливо. У Кабміні запевняють - ціна на газ для населення найближчим часом підвищуватися не буде, рішення, прийняті навесні, залишаються незмінними.
 
Коментарі (0)