ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд обговорює газові тарифи

Уряд обговорює газові тарифи

Уряд знову підняв тему про підвищення тарифів на «блакитне» паливо. У Кабміні запевняють - ціна на газ для населення найближчим часом підвищуватися не буде, рішення, прийняті навесні, залишаються незмінними.

Ціна на «блакитне» паливо для населення найближчим часом зростати не буде. Про це в ефірі телеканалу «Україна» сказав Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремет.

«Для населення газ не дорожчатиме. Ті рішення, які були прийняті в квітні, вони залишаються», - зазначив Міністр.
 
Раніше співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич висловив думку, що тарифи на газ все ж можуть підвищитися незабаром. До цього призведе поділ «Нафтогазу» на кілька компаній. Експерти відзначають, що у разі поділу НАК ціни на «блакитне» паливо будуть рости повільно, але впевнено.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 18 квітня Кабінет Міністрів визначив рекомендований графік збільшення цін на природний газ для населення, загальний розмір якого за підсумками трьох найближчих років складе 101,6%.
 
Згідно з цим документом, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, рекомендовано підвищити ціни на газ на 40% з 1 травня 2015 року, на 20% - з 1 травня 2016 року і на 20% - з травня 2017 року.
 
Таким чином, уряд мав намір виконати одну з головних вимог МВФ, необхідних для отримання стабілізаційного кредиту - приведення цін на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня.
 
Коментарі (0)