ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Нафтогаз» візьметься за модернізацію столичних ТЕЦ за мільярд

«Нафтогаз» візьметься за модернізацію столичних ТЕЦ за мільярд

Столичні ТЕЦ планують модернізувати за 1 млрд дол інвестиційних коштів. Відповідний Меморандум було підписано сьогодні між «Нафтогазом» та КМДА.

НАК «Нафтогаз України» та Київська міська держана адміністрація сьогодні підписали Меморандум про наміри інвестувати у розвиток об'єктів енергетики Києва. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Документ передбачає розвиток альтернативних джерел енергії і залучення інвестицій на реконструкцію київських ТЕЦ в розмірі 1 млрд дол.

«…Реконструкція відбуватиметься, зокрема, на СТ-2 і ТЕЦ-6. Модернізація включає будівництво нових сучасних енергоблоків, які  зможуть збільшити енергетичні потужності Києва на третину. Це дасть можливість подальшого розвитку міста, інвестицій у столицю і головне - істотно знизить залежність від імпортного газу», - повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За словами чиновника, реалізація проекту в партнерстві з «Нафтогазом» почнеться на початку 2017 року після проведення інвестконкурсів. Реалізація цього проекту дозволить Києву отримати нові генеруючі потужності з дотриманням світових екологічних стандартів і заощадити витрати.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ПАТ «Київенерго» розробило та оприлюднило на своєму сайті інфографіку, яка відображає процес виробництва та постачання електроенергії у будинки киян.

 
Коментарі (0)