ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз закупив 1.8 млрд куб. м газу за рахунок кредиту ЄБРР

Нафтогаз закупив 1.8 млрд куб. м газу за рахунок кредиту ЄБРР

Всі постачальники "Нафтогазу" були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, а вартість 18 укладених договорів склала 359 млн доларів.

 

Всі  постачальники "Нафтогазу"  були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, а вартість 18 укладених договорів склала 359 млн доларів.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закупила 1.8 млрд куб. м газу у п'яти постачальників за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляє "РБК-України" з посиланням на прес-службу компанії.

"Протягом липня-вересня 2017 року НАК "Нафтогаз України" здійснив закупівлю природного газу у компаній Axpo Trading AG, CEZ as, Engie SA, RWE Supply & Trading GmbH і Uniper Global Commodities SE в рамках третього раунду використання відновлюваної кредитної лінії ЄБРР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, загальна вартість 18 укладених договорів склала 359 млн доларів, з яких 300 млн доларів - кошти кредитної лінії та 59 млн доларів - власні кошти "Нафтогазу".

Наголошується, що всі п'ять постачальників були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, яка завершилася в червні 2017 року. Середньозважена ціна контрактів в пункті поставки склала 203 долара за тис. куб. м.

Нагадаємо, заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" за газ станом на 5 грудня 2017 року зменшилась на 304 млн гривень. 

Станом на 28 листопада 2017 року заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ складала 27 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що Україна може недоотримати близько 150 млрд гривень рентний платежів від НАК "Нафтогаз Україна".

Відзначимо, що позбавлення "Нафтогазу" права розробки зазначених ділянок фактично означатиме зрив виконання урядової програми 20/20.

Нагадаємо, за 10 місяців 2017 року НАК "Нафтогаз України" закупила 19 млрд куб. м газу, що на 2.4 млрд куб. м (14%) більше, ніж за 10 місяців попереднього року.

 

 
Коментарі (0)