ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» занизив податкові зобов'язання зі сплати ПДВ на 16,3 млрд грн - ДФС

«Нафтогаз» занизив податкові зобов'язання зі сплати ПДВ на 16,3 млрд грн - ДФС

НАК «Нафтогаз України» отримав податкове повідомлення про заниження податкових зобов'язань зі сплати ПДВ на 16,3 млрд грн у зв'язку з виграною суперечкою у ВАТ «Газпром» в Стокгольмському арбітражі за контрактом на транзит
НАК «Нафтогаз України» отримав податкове повідомлення про заниження податкових зобов'язань зі сплати податку на додану вартість (ПДВ) на 16,3 млрд грн ($ 0,6 млрд) у зв'язку з виграною компанією суперечкою у ВАТ «Газпром» в Стокгольмському арбітражі за контрактом на транзит.
 
Про єтом йдеться в проекті проспекту емісії єврооблігацій НАК, наявному в розпорядженні ІА «Інтерфакс - Україна».
 
НАК «Нафтогаз України» заперечив проти виведення податкової перевірки, і на день укладення цієї проспекту цінних паперів не було ні переглянутого рішення податкових органів, ні змін в позиції компанії ", - йдеться в документі.
 

Нафтогаз пояснює, що Стокгольмський арбітраж присудив йому $ 4,63 млрд, з яких $ 3,87 млрд - компенсація втрат і збитків, а $ 0,76 млрд - відсотки. Як зазначає компанія, до 2016 року послугу з транзиту не обкладалися ПДВ, тому компанія оплатила 4,75 млрд грн цього податку тільки за компенсацію за 2016-2017 роки, або за $ 0,9 млрд з присуджених $ 3,87 млрд. Однак УКРІНФОРМ визнала вусю суму компенсації платою за послуги, на яку слід нарахувати ПДВ в 2018 році. 

 
Коментарі (0)