ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз зарахував переплату Газпрому на виконання Стокгольмського арбітражу

Нафтогаз зарахував переплату Газпрому на виконання Стокгольмського арбітражу

НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» заяву про зарахування переплат за транзит газу в жовтні цього року на суму 3,8 млн дол. США в рахунок погашення пені
НАК «Нафтогаз України» направила ПАТ «Газпром» заяву про зарахування переплат за транзит газу у жовтні цього року на суму 3,8 млн дол. США в рахунок погашення пені, що нараховується на заборгованість російського монополіста згідно з арбітражним рішенням від 28 лютого 2018 року за транзитним контрактом, про це повідомляє прес-служба компанії.
 
Раніше Нафтогаз зарахував на погашення пені 18,3 млн дол. США переплати за послуги транзиту, що були надані у серпні-вересні поточного року. Таким чином, загальна сума зарахувань за останні три місяці перевищила 22 млн дол. США.
 
З огляду на те, що Газпром відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз і надалі буде зараховувати суми переплат за транзит газу на погашення пені, що нараховується на основний борг Газпрому згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу.
 
Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Стокгольмський арбітраж переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом щодо поставки газу в Україну, таким чином зменшивши його вартість, що автоматично призвело до зменшення ставки вартості послуг та загальної вартості послуг транзиту газу, які надаються Нафтогазом. Всього за рішенням Стокгольмського арбітражу у транзитній справі Газпром винен Нафтогазу 4,63 млрд дол. США, з них 2,1 млрд дол. США були зараховані трибуналом в рахунок заборгованості Нафтогазу з оплати отриманого у 2014-2015 роках, але не оплаченого газу.
 
Послідовно відмовляючись виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, Газпром у 2018 році продовжує платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє Нафтогаз, який розраховує тариф у відповідності до рішення арбітражу.
 
Коментарі (0)