ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз збільшив цінову пропозицію для промислових споживачів газу на вересень

Нафтогаз збільшив цінову пропозицію для промислових споживачів газу на вересень

НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 вересня 2018 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання
НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 вересня 2018 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання, повідомляє прес-служба компанії.
 
Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.
 
В залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 8 833,00 – 9 662,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ).
 
У порівнянні з цінами на серпень 2018 року, у вересні ціни збільшено на 4,6%.
 
З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.
 
Відповідно до Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 №187 (зі змінами), Нафтогаз здійснює постачання природного газу для побутових споживачів за ціною 4 942 грн/тис. куб. м (без ПДВ).
 
Коментарі (0)