ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» збільшує імпорт російського газу

«Нафтогаз» збільшує імпорт російського газу

«Нафтогаз» у 2013 році імпортує близько 25 млрд куб. м російського газу. Як стверджує глава компанії, збільшення закупівель пов'язано проблемами реверсного маршруту через Словаччину.

НАК «Нафтогаз України» останнім часом збільшив закупівлі природного газу у зв'язку з проблемами реверсного маршруту через Словаччину та з метою підвищення гарантій його транзиту в зимовий період, і в цілому у  поточному році імпортує з Росії близько 25 млрд куб. м. Про це повідомив глава «Нафтогазу» Євген Бакулін, пише «Интерфакс Украина».

«Напевно, близько 25 млрд куб. м газу у «Газпрому» закупимо (в 2013 році)», - сказав журналістам пан Бакулін в кулуарах 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі.

Глава «Нафтогазу» уточнив, що Україна у вересні поточного року закачає в підземні сховища газу з усіх джерел, у тому числі з урахуванням 700-800 тис. куб. м внутрішнього видобутку, близько 4 млрд куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше НАК «Нафтогаз України» заявляв, що планує в 2014 році скоротити закупівлі газу у російського ВАТ «Газпром » до 18 млрд куб. м.

Нагадаємо, згідно з умовами укладеного 19 січня 2009 року контракту між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» про купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках, річна контрактна кількість газу встановлюється на рівні 52 млрд куб . м ( але сторони можуть домовитися про зменшення обсягів не пізніше ніж за півроку до початку відповідного року поставки), а мінімальна річна контрактна кількість - в обсязі 41,6 млрд куб . р.

 
Коментарі (0)