ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНафтогаз знизив ціну газу для споживачів у червні до 5553,89 грн

Нафтогаз знизив ціну газу для споживачів у червні до 5553,89 грн

НАК "Нафтогаз України" вирішив знизити ціну газу для споживачів за ПСО у червні на 7,3% - до 5553,89 грн за 1 тис. куб. м
НАК "Нафтогаз України" вирішив знизити ціну газу для споживачів за ПСО у червні на 7,3% - до 5553,89 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника). Про це повідомила прес-служба компанії.
 
"НАК "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, що діятиме в червні, - у відповідності до постанови Кабінету міністрів України №485 від 5 червня 2019 року вона становитиме 5553,89 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника). Таким чином, у червні ціна газу, за якою "Нафтогаз" продає його газзбутам та постачає споживачам за ПСО, зменшиться на 7,3%, або на 436,11 грн, порівняно з травнем", - вказали у НАК.
 
Кінцева ціна газу для споживачів у Кіровоградській області з урахуванням ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника в червні, як зазначається, становитиме 7755,87 грн. Кінцева ціна в інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну, зауважили у компанії.
 

"Ціна змінюється паралельно з ринковим паритетом і, завдяки цьому, споживач отримує чесні умови. Ми сподіваємося, що уряд найближчим часом також погодиться з нашою пропозицією щодо повної відміни цінового регулювання, що на додачу до прозорого ціноутворення дозволить кінцевому споживачеві обирати постачальника газу", - зазначив голова правління НАК Андрій Коболєв. 

 
Коментарі (0)