ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» надали швидку фінансову допомогу

«Нафтогазу» надали швидку фінансову допомогу

«Нафтогазу» надали фінансову допомогу. Нацбанк викупив облігації підприємства ще на 12 мільярдів.

Національний банк викупив у небанківських фінустанов облігації внутрішньої держпозики на 11,982 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні регулятора, пише «УНІАН».

НБУ повідомив, що обсяг облігацій внутрішньої держпозики у портфелі НБУ 21 серпня зріс на 12,999 млрд гривень, у той час як обсяг ОВДП у портфелі небанківських установ знизився на 11,982 млрд гривень.

Нагадаємо, Нацбанк двічі в серпні викуповував у небанківських фінустанов облігації внутрішньої держпозики, в тому числі 18 серпня на 14,5 млрд гривень і 19 серпня на 14,5 млрд гривень, що, за інформацією учасників ринку, пов'язане з частковим викупом облігацій у НАК «Нафтогаз» в рамках випущених урядом ОВДП на 42,1 млрд гривень для капіталізації компанії.
 
Таким чином, з початку місяця НБУ викупив облігації «Нафтогазу» на 41,016 млрд гривень, що становить 97% випущених урядом облігацій для капіталізації компанії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд розпорядився надати фінансову допомогу НАК «Нафтогаз України». А саме, Кабмін доручив випустити облігації внутрішньої державної позики, за рахунок яких збільшиться статутний капітал підприємства.
 
Коментарі (0)