ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» не вистачає коштів на «зимовий» газ

«Нафтогазу» не вистачає коштів на «зимовий» газ

«Нафтогазу» не вистачає грошей на закупку газу на зиму. Тож, у компанії вирішили звернутися за допомогою до Єврокомісії, щоб та посприяла у пошуку необхідних фінансових ресурсів.

НАК «Нафтогазу України» не вистачає 1,5 млрд дол для заповнення газових сховищ необхідним обсягом газу для нормального проходження зимового періоду. Про це голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв повідомив сьогодні у Брюсселі, передає «Укрінформ».

«Ця фінансова допомога буде використана для забезпечення необхідного обсягу газу у підземних сховищах упродовж літа для використання наступної зими. Ці кошти теоретично мають покрити закупівлю близько 6 мільярдів кубометрів газу. За чинними цінами, це десь 1,5 мільярда доларів», - сказав очільник НАКу.

Крім цього, пан Коболєв зауважив, що питання сприяння у пошуку зовнішніх інвестицій українська сторона буде обговорювати з ЄК.

Нагадаємо, раніше Міненерго заявляло, що Європейська Комісія сприятиме в пошуках для України фінансування для закачування природного газу у підземні сховища. Загалом мова йде про 0,8-1 млрд дол за шість місяців, коли буде здійснюватись заповнення сховищ.

 
Коментарі (0)