ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄврокомісія допоможе Україні знайти гроші на закупку газу

Єврокомісія допоможе Україні знайти гроші на закупку газу

Єврокомісія долучиться до пошуку фінансування для заповнення українських сховищ газом. Для цього в Україні не вистачає близько 1 млрд дол.

Європейська Комісія сприятиме в пошуках для України фінансування для закачування природного газу у підземні сховища. Загалом мова йде про 0,8-1 млрд дол за шість місяців, коли буде здійснюватись заповнення сховищ.  Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Уніан».

«Мова йдеться про те, що ЄК буде максимально сприяти можливості залучення фінансування українській стороні, будь-то ЄБРР, Міжнародна Фінансова корпорація, Світовий банк чи той же МВФ», - сказав Міністр.

Чиновник також заявив, що у ЄС розуміють необхідність додаткового фінансування для заповнення підземних сховищ паливом.

«Вони позитивно поставилися до того, що його надати. Зараз «Нафтогаз» разом з Міністерством веде конструктивні переговори з великою кількістю учасників, і я думаю, що питання фінансування ми вирішимо», - наголосив пан Демчишин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вчора в Брюсселі вирішили питання «літнього газового пакету». Обговорили сторони і знижку на газ. Наступний раунд переговорів відбудеться у квітні, дата яких буде узгоджена пізніше.

 
Коментарі (0)