ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» повертають борги за газ

«Нафтогазу» повертають борги за газ

Підприємства за тиждень зменшили заборгованість перед «Нафтогазом» на півмільярда. Наразі, загальна сума прострочених платежів ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів становить більше 21 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили свою заборгованість за природний газ перед НАК «Нафтогаз України» на 529 млн грн (2,4%) – до 21,3 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогаз України».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 74% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 21%, борг прямих промислових споживачів — близько 5%», - заявляють у «Нафтогазі».

Зокрема, борги ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії скоротились на 232 млн грн. і наразі становлять 15,7 млрд грн.

Заборгованість ТЕЦ за «блакитне» паливо, спожите для генерування електроенергії зменшилась на 236 млн грн та складає близько 4,6 млрд грн.

Прямі промислові споживачі зменшили суму прострочених платежів перед Компанією на на 61 млн грн - до 1 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» визначив імпорт газу з Європи, як одне з пріоритетних завдань. При цьому планується залучати кредитні кошти ЄБРР. Однак, поставки будуть здійснюватись у незначних обсягах. Наразі в ПСГ достатньо «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)