ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» втратив монополію на постачання газу для підприємств

«Нафтогаз» втратив монополію на постачання газу для підприємств

Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів, яка зобов'язувала великі підприємства купувати газ виключно у "Нафтогазу" до кінця зими.

Окружний адміністративний суд Києва 16 грудня скасував постанову Кабінету міністрів України №647 від 26 листопада 2014 року, згідно з якою близько 170 великих промислових споживачів зобов'язали до 28 лютого 2015 року закуповувати природний газ виключно у держхолдингу «Нафтогаз України», повідомляє «УНІАН».

«16 грудня, Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив колективний позов учасників ринку природного газу України і визнав незаконною постанову Кабміну №647. Тим самим суд продемонстрував верховенство права і став на бік бізнесу у цій справі», - сказали в одній з компаній колективного позову.
 
Крім того, наголошується, що дана постанова була неодноразово розкритикована представниками Енергетичного співтовариства ЄС, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, профільними експертами та учасниками ринку.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет Міністрів збільшив кількість промислових підприємств, які зобов'язані купувати газ цієї зими виключно у НАК «Нафтогаз України», вдвічі - з 74 до 152. Відповідну постанову №647 Кабінет Міністрів прийняв на своєму засіданні 26 листопада.
 
Коментарі (0)