ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНайближчим часом мають визначити розпорядників коштів Дорожнього фонду

Найближчим часом мають визначити розпорядників коштів Дорожнього фонду

В уряді вимагають від Мінінфраструктури та Укравтодору визначитись з розпорядженням коштами Дорожнього фонду.

Мінінфраструктури спільно з Укравтодором мають невідкладно посилити роботу з обласними державними адміністраціями та вирішити питання з порядком розпорядження коштами Державного дорожнього фонду.

Про це після спілкування з представниками ОДА, в рамках огляду доріг у трьох областях України, заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, йдеться в повідомленні Укрінформу.

«З подивом сприйняв інформацію від двох ОДА про те, що кінцевого розуміння як здійснювати управління і утримання доріг місцевого значення у них немає. І це фактично за два місяці до старту Дорожнього фонду», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Він нагадав, що з 1 січня 2018 року в Україні запрацює Державний дорожній фонд і дороги перейдуть в управління обласних державних адміністрацій. Уряд передбачив у проекті Державного Бюджету на 2018 рік - 11.4 млрд грн на розвиток доріг місцевого значення.

«Щоб ми не опинилися у ситуації, коли у деяких областях взимку дороги будуть нерозчищеними і людям доведеться відчувати дискомфорт, Мінінфраструктури спільно з Укравтодором необхідно невідкладно посилити роботу з ОДА», - зауважив Кістіон.

За його словами, відкритим досі залишається основне питання: хто ж буде розпорядником коштів Дорожнього фонду. Відповідно до Бюджетного кодексу України, головним розпорядником субвенцій має бути центральний орган виконавчої влади. Тому Міністерство фінансів наполягає, щоб Укравтодор оперував коштами Дорожнього фонду. Але яка ж тоді це децентралізація, кажуть облдержадміністрації.

«Якщо слідувати логіці реформи децентралізації, то розпорядником коштів – 35% від надходжень Дорожнього фонду, мають бути саме ОДА. Тому логічно, щоб Мінінфраструктури вийшло з пропозицією до Уряду – внести зміни до Бюджетного кодексу України. Бо Порядок розпорядження коштами Дорожнього фонду, який вже півроку розробляється Мінінфраструктури, цю проблему наразі не вирішує», - вважає Кістіон.

 

 
Коментарі (0)