ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНайбільша ВЕС в Україні з'явиться під Запоріжжям

Найбільша ВЕС в Україні з'явиться під Запоріжжям

Проект буде запущений в комерційну експлуатацію в 2020 році

"General Electric" і "LongWing Energy S.C.A." оформили пакет боргового фінансування в розмірі 150 мільйонів доларів для першої черги вітроелектростанції в Запорізькій області. Її потужність складе 98 МВт.

Як повідомляє прес-служба ОДА, проект буде запущений в комерційну експлуатацію в 2020 році. На першому етапі вітроелектростанція буде виробляти понад 330 тисяч МВт-год електроенергії на рік, забезпечуючи їм близько 170 тисяч домогосподарств. У свою чергу, це зменшить залежність від імпорту газу. Угода знаменує собою четвертий проект "General Electric" з виробництва вітряних електростанцій в Україні, який буде завершений з використанням технології вітрогенераторів "GE". Фінансування дозволить забезпечити будівництво першої фази, яка включає 27 наземних вітряних турбін "GE Renewable Energy" 3,6 МВт з діаметром ротора 137 метрів, висотою маточини 110 метрів і 15-річну угоду про повне обслуговування.

Результатом проекту стане найбільша ВЕС в країні, яка увійде до п'ятірки найбільших сухопутних вітряних електростанцій в Європі.

 

 
Коментарі (0)