ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНайдорожча комуналка виявилась у Дніпрі, Кропивницькому та Сумах

Найдорожча комуналка виявилась у Дніпрі, Кропивницькому та Сумах

Журналісти розрахували нормативні витрати на комунальні послуги однієї сім'ї з трьох осіб, які проживають в квартирі на 50 квадратів, де є гаряча/холодна вода, опалення, електроенергія і газ.

Про це пише видання Liga.net, яке склало рейтинг міст за вартістю комунальних послуг.

Журналісти розрахували нормативні витрати на комунальні послуги однієї сім'ї з трьох осіб, які проживають в квартирі на 50 квадратів, де є гаряча/холодна вода, опалення, електроенергія і газ. Сумарну вартість комуналки порахували за допомогою затверджених Кабінетом міністрів норм споживання, які використовуються, якщо у споживача відсутні лічильники.

Рейтинг міст з найвищими сумами в платіжках очолив Дніпро. З урахуванням всіх платежів, сім'я з трьох осіб, які проживають цьому місті в будинку без лічильників, може заплатити за комуналку 3466 грн. Друге і третє місце зайняли Кропивницький і Суми. У топ-10 потрапили також Рівне, Луцьк, Тернопіль, Чернігів, Київ, Маріуполь і Харків.

«Найбільша стаття витрат — опалення. У столиці один Гкал тепла (якщо з лічильником) коштує 1654,4 грн, а в тому ж Кропивницькому — більш 2137 грн. Якщо ж лічильника немає - споживачеві доведеться платити за тепло в залежності від метражу квартири: для киянина тариф за один квадратний метр — 38,5 грн, для жителя Кропивницького — 55,7 грн», — пише Liga.net.

 

 
Коментарі (0)