ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНарахування субсидій починається з 15 жовтня

Нарахування субсидій починається з 15 жовтня

Нарахування субсидій в Україні почнеться зі стартом календарного опалювального сезону - 15 жовтня, незважаючи на прихід в Україну «бабиного літа»

Нарахування субсидій в Україні почнеться зі стартом календарного опалювального сезону - 15 жовтня, незважаючи на прихід в Україну «бабиного літа». Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

«Ми не прив'язуємося в цьому опалювальному періоді до його (фактичного - ред.) Старту. Ми зафіксували, що субсидії будемо нараховувати з 15 числа на майбутній опалювальний сезон », - сказав Музиченко.

Також чиновник зазначив, що в Мінсоцполітики не планують переглядати порядок нарахування виплат. Субсидії також будуть розраховуватися як різниця між розміром комунальних платежів і то, скільки повинен платити громадянин залежно від його доходу.

Музиченко зазначив, що в середньому українці повинні оплачувати за комуналку 10% від доходу. Це за умови, що споживання комунальних послуг буде відбуватися в межах встановлених норм. Відповідно, якщо дохід сім'ї 10000 грн, то 10% (1000 грн.) Повинні йти з доходу на оплату комунальних послуг. Якщо платіжка прийде на 2000 грн, і домогосподарство вклалося в норми споживання, то 1000 грн. оплачує споживач, тобто 10% від доходу, а 1000 грн. становитиме субсидія.

Музиченко також зазначив, що штрафувати українців за неправильне оформлення субсидій не будуть.

«Ніяких штрафів, навіть при неправильному заповненні документів або неправомірному отриманні субсидій, сьогодні немає», - зазначив заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили як не втратити субсидію при трирівневої верифікації.

Нагадаємо, що монетизацію субсидій в Україні можна отримати двома способами. Українці можуть самі вибрати найбільш підходящий спосіб монетизації виплати.

На даний момент, дуже великою популярністю користується лізинг. Лізинг техніки та обладнання також набирає особливого попиту. До ваших послуг лізинг на взаємовигідних умовах.

 
Коментарі (0)