ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНардепам пропонують видавати паспорти на сміття

Нардепам пропонують видавати паспорти на сміття

Народним обранцям пропонують удосконалити держрегулювання у сфері поводження з відходами. Зокрема, у Верховній Раді вже зареєстрували законопроект, який передбачає впровадження паспорту поводження з відходами.

Днями у Верховні Раді зареєстрували законопроект №3374 «Про внесення змін до Закону України «Про відходи» (щодо вдосконалення державного регулювання  поводження з відходами) розроблений на виконання пункту 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру».

У пояснювальній записці зазначається, що прийняття проекту закону необхідне для приведення законодавства у сфері поводження з відходами до європейських стандартів, які в свою чергу передбачають обов’язковий облік відходів та із паспортизацію.

«Положеннями проекту акту оптимізується кількість документів, які необхідно подавати суб’єктам господарювання для отримання дозвільних документів у сфері поводження з відходами, та встановлюється єдиний документ, який може вимагатися під час надання дозволу, що створить умови для дерегуляції у цій сфері», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Зокрема, законопроектом пропонується вдосконалити держрегулювання сфери поводження відходів шляхом впровадження паспорту поводження з відходами, як єдиного документу необхідного для отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.

Ініціатори документа вважають, що прийняття законопроекту забезпечить більш дієвий контроль з боку держави за операціями у сфері поводження з відходами.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Верховній Раді зареєстрували законопроекти, які сприятимуть врегулюванню питань щодо поводження з побутовими відходами. Їх прийняття дозволить впровадити сучасні методи та технології збирання, транспортування, перероблення та захоронення відходів.

 
Коментарі (0)