ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНардепи «дали добро» на створення ринку газу

Нардепи «дали добро» на створення ринку газу

Парламентарі підтримали ідею про створення ринку газу в Україні, який планують організувати на засадах вільної конкуренції.

Верховна Рада у першому читання прийняла проект Закону № 2250 «Про ринок газу в Україні». Документ передбачає правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку природного газу; створення нормативної бази діяльності на ринку природного газу; забезпечення недискримінаційного доступу до ринку природного газу його суб’єктів та всіх споживачів.

Створення в Україні повноцінного ринку природного газу законопроект пропонує на засадах вільної конкуренції із належним рівнем захисту споживачів (зокрема, тих категорій споживачів, які потребують особливого захисту), надійності енергопостачання та здатного до інтеграції з ринками природного газу сторін Енергетичного Співтовариства, в тому числі шляхом створення регіональних ринків природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народні обранці 3 березня прийняли у першому читанні законопроект про фінансову стабілізацію «Нафтогазу». Однак, НАК виводитимуть з дефіциту без ринку газу, адже розгляд цього документу вирішили перенести як і ряд інших.

 
Коментарі (0)