ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоНардепи планують убезпечити процес купівлі-продажу нерухомості

Нардепи планують убезпечити процес купівлі-продажу нерухомості

Процес купівлі-продажу нерухомості планують дисциплінувати та врегулювати за допомогою завдатку. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.

Вчора у стінах Верховної Ради було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до статті 570 Цивільного кодексу України (щодо застосування завдатку до договорів купівлі-продажу нерухомого майна)».

Документом пропонується застосовувати завдаток при купівлі-продажу нерухомості як виду забезпечення виконання зобов'язання, до зобов'язань, що виникають з договорів придбання чи продажу нерухомості.

«Метою законопроекту є створення умов для застосування завдатку до договорів купівлі-продажу нерухомого майна», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що в разі прийняття законопроекту, це допоможе врегулювання питання застосування завдатку до договорів купівлі-продажу нерухомого майна, що сприятиме більш дисциплінованому відношенню сторін договорів купівлі-продажу нерухомого майна до виконання своїх обов'язків.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, права на нерухоме майно можна буде зареєструвати у скорочені терміни. Відповідну постанову № 190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майнота їх обтяжень у скорочені строки» прийняв Кабінет Міністрів.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)