ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоНардепи погодились на стабільне електропостачання в Україні

Нардепи погодились на стабільне електропостачання в Україні

Сьогодні народні депутати погодились продовжити термін погашення заборгованості підприємствами енергетичної галузі до грудня цього року, ухваливши відповідний законопроект. Таким чином це забезпечить безперебійне електропостачання.

Верховна Рада ухвалила проект Закону №3097 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» (щодо  забезпечення стабільності на енергоринку). За документ проголосувало 235 народних обранців.

Зокрема, документ пропонує відстрочити час погашення заборгованості стратегічними  підприємствами енергетичної  галузі України до 1 грудня 2016 року.

Таким чином, як зазначається у пояснювальний записці, буде забезпечено стабільне постачання електроенергії головною енергогенеруючою компанією центрального регіону та створення умов стабільного фінансово-економічного стану стратегічних підприємств паливно-енергетичного комплексу України.

Ініціатори підкреслюють, що прийняття законопроекту забезпечить безперебійність постачання електроенергії стратегічними енергогенеруючими компаніями та сприятиме стабільності на енергоринку у центрі України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада сьогодні відклала голосування в першому читанні за законопроект №1581-д «Про житлово-комунальні послуги». Під час сигнального голосування проект Закону підтримали 186 народних обранців при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)