ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНардепи відклали призначення відповідальності за розкрадання газу

Нардепи відклали призначення відповідальності за розкрадання газу

Нардепи відклали призначення відповідальності за розкрадання газу. Відповідний законопроект сьогодні відправили на доопрацювання.

Парламентарі так і не змогли домовитись та прийняти Проект  Закону України «Про внесення змін до статті 188-1 Кримінального кодексу України» щодо передбачення відповідальності за розкрадання природного газу (який був розроблений з власної ініціативи Міненерговугілля та НАК «Нафтогаз України») та відправили проект Закону на доопрацювання.

За відповідне рішення проголосувало 235 народних обранців.

Зауважимо, метою цього документа є недопущення розкрадання природного газу  та запобігання злочинам у нафтогазовій сфері. Найпоширенішими серед них є самовільне використання природного газу без договору на його постачання або транспортування, споживання та транспортування природного газу без виділених в установленому порядку  обсягів (лімітів), самовільне підключення до газових мереж тощо і дійти висновку про необхідність встановлення відповідальності за ці порушення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарії націлилися на зміцнення економічної безпеки країни. Головним чином, за рахунок повернення у державну власність приватизованих газових та нафтових родовищ.

 
Коментарі (0)