ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНасалик не має претензій до роботи «Укренерго»

Насалик не має претензій до роботи «Укренерго»

За час свого перебування на посаді міністра Ігор Насалик не мав нарікань щодо процедури закупівель “Укренерго”. “За термін мого перебування - ні”, - повідомив він.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не має претензій до роботи “Укренерго”, це він повідомив у коментарі УНН.
 
Зокрема, за час свого перебування на посаді міністра Ігор Насалик не мав нарікань щодо процедури закупівель “Укренерго”. “За термін мого перебування - ні”, - повідомив він.
 
Як повідомляв УНН, заступник міністра Н.Бойко заявила, що профільне міністерство готове надати “Укренерго” юридичну підтримку. 
 
На наступний день після заяви “Укренерго” про зекономлені 6,7 млрд грн на закупівлях, прокурори ГПУ прийшли до енерговідомства з обвинуваченнями у розкраданні державних коштів під час закупівель. Окрім “Укренерго” прокурори звинувачують у зловживаннях резидентів ЄС та "Національну комісію із регулювання ринку енергетики та комунальних послуг".
 
Голова НКРЕКП Дмитро Вовк зауважив, що прокурори звинуватили у розкраданнях співробітників неіснуючого органу. В ухвалі суду йдеться про “Національну комісію із регулювання ринку енергетики та комунальних послуг”, хоча очолюваний ним орган правильно називається - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ознайомитися з ухвалою суду можна на Facebook-сторінці керівника “Укренерго” Всеволода Ковальчука. 

Екперти переконані, що дії правоохоронців політично мотивовані. У дестабілізації “Укренерго” вони вбачають зацікавленість або гравців з великими активами на внутрішньому енергоринку, або зовнішнього гравця. Зовнішнім гравцем може бути Росія, оскільки після підписання угоди про умови об’єднання енергосистем України та Європи, усі енергозв’язки з Росією припиняються. 

 
Коментарі (0)