ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНасалик: В Україні на 99,9% не використовується вугілля з ОРДЛО

Насалик: В Україні на 99,9% не використовується вугілля з ОРДЛО

Основною причиною відсутності нелегального вугілля є укладення джентльменської угоди між Міненерговугілля та генераціями про невикористання вугілля з окупованих територій Донбасу.

Основною причиною відсутності нелегального вугілля є укладення джентльменської угоди між Міненерговугілля та генераціями про невикористання вугілля з окупованих територій Донбасу.

В результаті джентльменської угоди між Міністерством вугільної промисловості та генераціями про невикористання вугілля ОРДЛО, на 99,9% можна сказати, що воно не завозиться в Україну. 

Про це після засідання уряду повідомив міністр вугільної промисловості Ігор Насалик, йдеться у повідомленні УНН.

"Якщо ви будете ставити питання, а чи є зараз вугілля з ОРДЛО на території України, і чи використовується, то я можу на 99,9% сказати, що ні. Не тільки тому що ДТЕК зацікавлений перший щоб вугілля, в яке вони колись вкладали кошти, не з'являлося, а й тому, що ми зробили джентльменську угоду з усіма генераціями і домовились що ніхто вугілля з зони ОРДЛО отримувати не буде, і ця джентльменська угода працює",- заявив Насалик.

Зокрема, за словами міністра, наразі Державна фіскальна служба має намір перевіряти  якість вугілля для визначення його походження.

"На одному з засідань уряду коли виступала Державна фіскальна служба, я вніс пропозицію, і вона зараз працює, щоб створити лабораторію і вибірково перевіряти якість вугілля, а по якості вугілля, повірте, я вам скажу з якої шахти добуте це вугілля. У випадку, якщо буде визначено, що це вугілля  прийшло з ОРДЛО, воно буде повністю конфісковане, а щодо тих, хто ввіз, то просто будуть відкриті кримінальні справи", - додав урядовець.

Як повідомлялося раніше, за фактом постачання вугілля з ОРДЛО до Польші буде проведена перевірка і в подальшому таке постачання буде заборонено. 

Нагадаємо, нещодавно європейські ЗМІ антрацит з окупованих територій ОРДЛО продають до Польщі та країн ЄС. 

Нагадаємо, заступник міністра економіки РФ заявив, що Росія допомагає українським бойовикам продавати вугілля на міжнародних ринках, щоб останні могли забезпечити виплату пенсій та соціальних потреб, уникаючи блокаду Києва.

 

 
Коментарі (0)