ГоловнаКоментаріВодопостачанняІ.Насалик:«Хто не буде платити, той просто буде відключений»

І.Насалик:«Хто не буде платити, той просто буде відключений»

ДП «Укрінтеренерго», яке виконує в умовах нового ринку електричної енергії роль «постачальника останньої надії», відключить після 31 березня від енергопостачання боржників незалежно від виду їх діяльності.
ДП «Укрінтеренерго», яке виконує в умовах нового ринку електричної енергії роль «постачальника останньої надії», відключить після 31 березня від енергопостачання боржників незалежно від виду їх діяльності.
 
Про це заявив глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час спілкування з журналістами.
 
"Якщо хтось вважає, що електроенергія це не товар і за нього не потрібно платити, він буде відключений незалежно від того, чи є він, наприклад, водоканалом, за який відповідають органи місцевого самоврядування, або будь-яким іншим суб'єктом господарювання. Ми створили базу підприємств, які могли б бути на броні, але поки немає жодного підприємства, яке б відповідало цим вимогам. Хто не буде платити, той просто буде відключений. Не може ринок працювати, коли на ньому не розраховуються", - сказав Насалик.
 
Він підкреслив, що на "Укрінтеренерго" було покладено функції «постачальника останньої надії» саме для того, щоб непобутові споживачі, які не змогли підписати договір (через борги за е / е або несвоєчасне проведення тендера) з постачальником до 1 січня 2019 року , протягом трьох місяців вирішили свої проблеми і змогли з квітня закуповувати е / е у постачальників за вільними цінами в умовах нового ринку.
 
Раніше Ігор Насалик уже заявляв про те, що Українські водоканали можуть залишитися без світла вже через півтора - два місяці, якщо ті не заплатять за спожиту електроенергію.
 
"Водоканали споживають електроенергію поставляючи воду населенню, а за електроенергію не платять. Якщо сьогодні ще є постачальник останньої надії, якому, до речі, також не платять, то через півтора - два місяці відбудеться ситуація, що водоканалам взагалі не будуть поставляти електроенергію", - сказав Ігор Насалик.
 

Нагадаємо, відповідно до закону "Про ринок електроенергії" з 1 січня 2019 року введено нові правила роботи на роздрібному ринку е / е. Енергопостачальні компанії (обленерго) були розділені на операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг (ПУУ), що працюють з населенням. Все непобутові споживачі повинні були укласти нові договори на розподіл і постачання е / е. Ряд держструктур і комунальних підприємств не змогли укласти нові угоди і перейшли на поставку до «постачальника останньої надії» на умови акцептованої поставки. Послуги «постачальника останньої надії» стоять на 25-30% дорожче, ніж у ПУУ і інших постачальників. 

 
Коментарі (0)