ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНаселені пункти Донбасу знову без води

Населені пункти Донбасу знову без води

Ряд населених пунктів Донбасу залишився без водопостачання. Станом на сьогодні через пошкодження під час бойових дій в регіоні зупинено роботу майже половини фільтрувальних станцій КП «Компанія «Вода Донбасу».

Майже половина фільтрувальних станцій КП «Компанія «Вода Донбасу» зупинені. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі підприємства.

Комунальники нарікають, що в умовах інтенсивних бойових дій забезпечувати водопостачання міст і селищ Донецької області стає з кожним днем складніше. Основні об'єкти водопостачання - канал Сіверський Донець-Донбас, Південно-Донбаський водопровід, фільтрувальні та насосні станції, лінії електропередач потрапляють в зону інтенсивних обстрілу. В результаті, відремонтовані в надзвичайно небезпечних умовах об'єкти отримують нові пошкодження. Так, сьогодні 8 з 17 фільтрувальних станцій підприємства зупинені.

17 серпня о 6:00 було знеструмлено насосну станцію «Приканальна», в результаті чого зупинені Горлівські фільтрувальні станції №1 та №2 міста. Горлівка, Дзержинськ без води.

При цьому наголошується, що в цей же день була знеструмлена насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водопроводу, внаслідок чого зупинені Великоанадольська та Червоноармійська фільтрувальні станції. В результаті припинена подача води у Волноваху, Докучаєвськ, Вугледар та поруч розташовані селища, а також в Красноармійськ, Димитров, Селидове, Гірник, Українськ, Новогродовку, Новодонецьке.

Також 17 серпня була знеструмлена Верхньо-Кальміуська фільтрувальна станція. В результаті на місто Донецьк повністю припинена подача води.

Повністю знеструмлене місто Єнакієве, в результаті всі об'єкти водопостачання та водовідведення, а також дві фільтрувальні станції - Волинцевська і Єнакіївська не працюють. Вода не подається в Єнакієве, Вуглегірськ, Дебальцеве, Кіровське, Жданівку і прилеглі селища.

У скороченому режимі вода подається в Амвросіївці по причині виходу з ладу Белояровского водозабору. Також у скороченому режимі вода подається в Макіївку, Шахтарськ, Торез.

В Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку і прилеглі селища вода подається за раніше узгодженим з місцевими органами влади графіками.

Як повідомляла «Україна Комунальна», станом на сьогоднішній ранок у Донецькій області через бойові дії знеструмлено 77 населених пунктів.

 
Коментарі (0)