ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНаселені пункти помуть втратити доступ до дніпровської води

Населені пункти помуть втратити доступ до дніпровської води

Після часткового руйнування та умисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС Україна щодня втрачає тисячі кубометрів води

 

Після часткового руйнування та умисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС Україна щодня втрачає тисячі кубометрів води.

Російські окупанти спускають воду з Каховського водосховища і в такий спосіб намагаються позбавити українців, які отримують воду з Дніпра, доступу до водопостачання, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«росія має намір зробити умови життя в Україні нестерпними. 14 ракетних атак на українську енергетику. Остання атака на енергосистему - 10 лютого - тривала більше доби. Ракетами та дронами було обстріляно шість енергооб’єктів та сім високовольтних підстанцій магістральних мереж», - сказав прем’єр на засіданні уряду.

Водночас вдалося стабілізувати ситуацію з електрикою і зараз незначні обмеження діють лише в Одесі та прилеглих районах, а також частині Херсонської та Харківської областей.

Однак тепер, за словами Шмигаля, росіяни намагаються позбавити українців доступу до водопостачання.

«Після часткового руйнування та умисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС ми щодня втрачаємо тисячі кубометрів води. Через що 70% населених пунктів, які отримують воду саме з Дніпра, можуть залишитися без доступу до питної води», - заявив прем’єр.

Через це посилилася і атомна загроза, оскільки зниження рівня води у сховищі може призвести до неналежного функціонування систем охолодження Запорізької АЕС.

 

 

 
Коментарі (0)