ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНаселення в Київській області заборгувало за газ понад 2 мільярди грн

Населення в Київській області заборгувало за газ понад 2 мільярди грн

Поточний борг населення постачальнику газу ТОВ "Київоблгаз Збут" по Київській області на кінець травня склав 2 млрд 61 млн грн.

Поточний борг населення постачальнику газу ТОВ "Київоблгаз Збут" по Київській області на кінець травня склав 2 млрд 61 млн грн.

Про це з посиланням на прес-службу ТОВ "Київоблгаз Збут" повідомляє БізнесЦензор.

Цю рекордну суму українцям доведеться сплатити по закінченню карантину.

"Серед боржників чимало людей, які втратили роботу і втратили джерел доходів, але є і такі, хто, користуючись зручним приводом, вирішив почекати з проплатами. Чим більше виросте заборгованість, тим складніше її погасити. В результаті, компанія буде змушена звернутися до оператора ГРС з дорученням припинити газопостачання боржникам. Втім, крім заборгованості доведеться відшкодовувати витрати за припинення і відновлення газопостачання. По закінченню карантину всі виявляться перед необхідністю сплатити борги, що накопичилися "- розповідає директор ТОВ" Київоблгаз Збут "Денис Смоляков.

У компанії говорять, що різкий скаче заборгованості відбулося після того, як стало відомо, що згідно із законодавством під час карантину і 30 днів після його завершення клієнтам компанії, у яких є заборгованість, заборонено нараховувати пеню і здійснювати відключення газу.

"Ми опинилися в складній фінансовій ситуації. Уряд повинен звернути увагу на ситуацію, що склалася, щоб уникнути колапсу перед початком опалювального сезону, коли кількість відключень і боржників може зрости в рази" - додав Денис Смоляков.

Оплатити онлайн-рахунок за послуги газу можна з Особистого кабінету на сайті 104.ua, за допомогою чат-бота Viber 7104.ua і через мобільні додатки 104Mobile або 104 MobileLight.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
14 Червня 2020 p. 21:55
У спекотну погоду замість гарячої води можна подавати теплу. І мабуть ніхто скаржитись не буде, навіть якщо за неї будуть брати плату, як за гарячу. Це все-таки краще, ніж відключення .
Коля Пухов
14 Червня 2020 p. 22:10
Якщо замість гарячої води пустять теплу, то постачальник зекономить на підігріві газ, а споживач нічого не програє (на відміну від повного відключення).