ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа Волині дітей обігріватимуть твердим паливом

На Волині дітей обігріватимуть твердим паливом

Впродовж «морозних канікул» у шести школах області встановили котли твердого палива.

На Волині інтенсивно впроваджуються енергоощадні технології. Зокрема, впродовж «морозних канікул» у шести школах області встановили котли твердого палива. Роботи не припиняються, а навпаки – активізуються.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ОДА.

У контексті втілення енергозберігаючих заходів голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що нині у дитячому яслі-садку №1 селища Ратне триває робота із заміни дерев’яних вікон на металопластикові. Губернатор розповів, що директор дошкільного закладу звернулася до нього під час прямого ефіру на Волинському телебаченні з проханням допомогти, адже старі вікна пропускають холод в приміщення, що є небезпекою для здоров’я малечі.
 
За дорученням голови ОДА Ратнівський ДНЗ проінспектували обласні фахівці, після чого там розпочались роботи із заміни старих вікон на енергоощадні. За словами Клімчука, роботи уже – на стадії завершення.
 
«Багато волинських політиків обіцяли допомогти садочку, однак все залишилось на рівні розмов. Наголошу, що місцева громада самостійно впровадила заходи з енергозбереження за власні кошти, а лише тоді звернулася до влади. Справу вирішено спільно – сучасні вікна закуплено, а діти виховуватимуться в теплому та затишному приміщенні», – резюмував Борис Клімчук.
 
Але не в усіх закладах так відповідально ставляться до тепла в приміщеннях. Волинський губернатор поділився особистим враженням від перебування в одній із шкіл обласного центру: «У грудні минулого року проїжджаю мимо, а в школі відкриті вікна. Не втримався – без попередження заходжу в котельню. Запитую: навіщо так опалюєте, невже не бачите, що в класах нема чим дихати? А мені простий, безхитрісний роботяга відповідає: якщо в цьому році зменшимо споживання газу, то в наступному не дадуть ліміту. Наказано спалити якомога більше, бо в наступному році невідомо чого чекати?».
 
Клімчук застерігає усіх міських, сільських та селищних голів від такої практики. Ощадливість у використанні ресурсів – повинна стати щоденною нормою поведінки. А у перспективі – доцільно тримати газові котли в резерві, на випадок аномальних природних явищ.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)