ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНавести порядок з пенсіями хочуть за допомогою ліквідації Пенсійного фонду

Навести порядок з пенсіями хочуть за допомогою ліквідації Пенсійного фонду

У партії "Слуга народу" заговорили про ліквідацію Пенсійного фонду. Такий план озвучила Глава комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики Галина Третьякова

У партії "Слуга народу" заговорили про ліквідацію Пенсійного фонду. Такий план озвучила Глава комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики Галина Третьякова.

В Україні давно ходять розмови про те, що уряд збирається "перезавантажити" роботу Пенсійного фонду, тому що вона не відповідають сучасним реаліям. І щоб рухатися вперед, треба щось для цього зробити. Так, спочатку розглядався варіант реорганізації його, але незабаром заговорили про його повної ліквідації.

Про це розповіла Глава комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики Галина Третьякова. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня".

"Ми зі свого боку думаємо про можливу перезавантаження форми існування ПФУ. Один з варіантів - ліквідація Пенсійного фонду та передача його функцій Мінфіну або Держказначейству. Або перетворення ПФУ разом з фондами соціального страхування і безробіття в Національне страхове агентство. Цей план ми вже презентували разом з урядом ", - сказала вона.

Варто відзначити, що останнім часом з джерелами наповнення бюджету в державі серйозні проблеми. Також в перший раз за двадцять років на 12 мільярдів скорочені соціальні витрати бюджету, також не закладені кошти на щорічну індексацію пенсій.

Але при цьому відзначається, що в цьому році планує в три етапи збільшити розмір пенсій. Навіть уже названі точні дати. Що стосується мінімальної зарплати, то вона буде піднята в так етапу - з 1 липня, і з 1 грудня. І все це закладено в бюджет.

Як заявила Галина Третьякова, що зараз прикладається максимальна кількість зусиль, щоб навести в цьому секторі порядок.

 

 
Коментарі (0)