ГоловнаНовини ЖКГПодіїНАЗК вимагає розірвати контракт із Вітренко

НАЗК вимагає розірвати контракт із Вітренко

Національне агентство з питань запобігання корупції направило припис голові наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з вимогою припинити контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренко
Національне агентство з питань запобігання корупції направило припис голові наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд з вимогою припинити контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренком як незаконний. Копію припису розміщено на сайті НАЗК, про це повідомила пресслужба агенства.
 
"1 липня НАЗК направило припис голові наглядової ради НАК “Нафтогаз України” Клер Споттісвуд. У приписі НАЗК вимагає припинити контракт № 1 з головою правління НАК “Нафтогаз України” як незаконний на підставі ч. 2 ст. 26 Закону України “Про запобігання корупції”, - повідомили у НАЗК.
 
Припис був складений після ознайомлення НАЗК із поясненнями, наданими Кабміном до Окружного адміністративного суду міста Києва. У поясненнях КМУ вказав, що для припинення контракту необхідне рішення наглядової ради товариства.
 
Нагадаємо, 14 червня, голова НАЗК Олександр Новіков вніс Кабінету міністрів припис про усунення порушень антикорупційного законодавства, відповідно до якого розпорядження уряду про призначення голови правління Нафтогазу Юрія Вітренка і контракт з ним мають бути скасовані як незаконні.
 
Пізніше Прем'єр Денис Шмигаль оскаржив в ОАСК припис, винесений йому НАЗК.
 
18 червня стало відомо, що ОАСК постановив зупинити дію припису НАЗК до Кабміну з вимогою звільнити Юрія Вітренка з посади голови правління Нафтогазу.
 

Після припису голови НАЗК про незаконність призначення Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України", голова наглядової ради НАК Клер Споттісвуд ініціювала відсторонення Вітренка. 

 
Коментарі (0)