ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНБУ: Підвищення тарифів допоможе стримати інфляцію

НБУ: Підвищення тарифів допоможе стримати інфляцію

У Нацбанку вважають, що завдяки підвищенню тарифів на енергоносії в Україні стане простіше стримувати інфляцію і можна буде сподіватися на досягнення рівня 8%

Завдяки приведення енерготарифів до ринкового рівня в 2017 році буде легше виконати завдання по досягненню рівня інфляції близько 8% в 2017 році.

Такі прогнози були зроблені Національним банко України (НБУ), повідомляє Термінал.

У той же час, стосовно поточного року, очікування щодо інфляції на рівні близько 12% збережені.

«За оцінками НБУ, інфляційна мета на кінець 2016 роки (12% +/- 3 п.п.) залишається досяжною. Більш того, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже в цьому році (а не в наступному, як це закладалося в поточному прогнозі) полегшить завдання НБУ по досягненню інфляційної мети 2017 роки (8% +/- 2 п.п.) », - йдеться в повідомленні на сайті Нацбанку.

Нагадаємо, уряд з 1 травня встановило єдину ціну на газ для населення - 6,88 гривні за кубічний метр, яка дорівнює закупівельної вартості імпортованого в країну природного газу.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Травня 2016 p. 21:12
У нашій країні можновладці можуть знецінювати українські національні гроші практично безкінечно. Тенденцію постійного знецінення національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля і з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Тому треба дивитися в корінь: не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Знецінення гривні -- це не що інше, як тихий масовий грабунок людей владою, оскільки тих грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно. Хоча дрібні гроші вже зараз виготовляти і не вигідно -- настільки вони знецінилися.