ГоловнаНовини ЖКГПодіїНБУ представив нові банкноти 50 та 200 гривень і монети номіналом п'ять гривень

НБУ представив нові банкноти 50 та 200 гривень і монети номіналом п'ять гривень

Національний банк України представив новий дизайн банкнот номіналом 50 і 200 гривень і монети номіналом п'ять гривень. Купюри будуть мати посилений захист, покращений рельєф елементів друку.
Національний банк України представив новий дизайн банкнот номіналом 50 і 200 гривень і монети номіналом п'ять гривень, про це повідомили у пресслужбі НБУ.
 
Купюри будуть мати посилений захист, покращений рельєф елементів друку. Також буде покращена ультрафіолетова та інфрачервона захист.
 
Так з 25 грудня 2019 року в суспільний обіг вводяться нові 50 гривень. А з 25 січня 2020 року буде введено 200 гривень. Відзначимо, що ці банкноти будуть з дизайном нового покоління гривні номіналом 20, 50, 100, 500 і 1000 гривень.
 
Крім всіх дизайнерських нововведень на банкнотах будуть задіяні спеціальні технології захисту. Зокрема це оптично змінний елемент SPARK, який виконаний у вигляді стилізованого зображення латаття і змінює колір при зміні кута нахилу банкноти. Ще одним елементом захисту буде "віконна" захисна стрічка, яка містить зображення номіналу і графічного знака гривні.
 
Гроші номіналом 50 і 200 гривень зі старим дизайном 2004 і 2007 років відповідно залишаються платіжним засобом. Міняти їх не потрібно.
 
 
 
 
Так само, Національний банк України введе в обіг монети номіналом п'ять гривень 20 грудня 2019 року.
 
На монетах, як і на блакитний купюрі, буде зображений Богдан Хмельницький.
 
Монета зроблена в тому стилі, що і нові монети однієї і двох гривень.
 
Вона буде майже на два міліметри більше в діаметрі в порівнянні з двогривневої. Її вага - 5,2 грама.
 
Також відомо, що в 2020 році в обіг буде пущена монета вартістю 10 гривень. Але точної дати виходу поки немає.
 

Відзначається, що новими монетами можна розраховуватися разом з банкнотами відповідних номіналів. Останні не будуть спеціально вилучатися з обігу. 

 
Коментарі (0)