ГоловнаНовини ЖКГПодіїНБУ просить МВФ фіндопомогу для боротьби з COVID-19

НБУ просить МВФ фіндопомогу для боротьби з COVID-19

Нацбанк розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду частину фінансування, яку вони надають країнам, які борються з епідемією COVID-19
Нацбанк розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду частину фінансування, яку вони надають країнам, які борються з епідемією COVID-19, про це заявив на брифінгу голова НБУ Яків Смолій, повідомляє пресслужба НБУ.
 
"Про співпрацю з МВФ. На постійній основі ми сьогодні говоримо про те, щоби прискорити отримання програми розширеного фінансування, розмір якої ми обговорили ще в минулому році. Україна практично виконала свої зобов’язання і ми очікуємо, що ВР проголосує два закони, які стояли, як попередня умова", - сказав Смолій.
 
За його словами, наразі у МВФ є дві програми підтримки для тих країн, які намагаються побороти епідемію COVID-19.
 
"Ми також розраховуємо на частину того фінансування, що його отримає українська сторона. Крім програми МВФ ми розраховуємо на підтримку Світового банку, Європейської комісії, інших донорів, які з нами працювали попередні роки. Велика частина цього фінансування піде до державного бюджету на покриття дефіциту, а також на поповнення золотовалютних резервів", - наголосив Смолій.
 

Нагадаємо, на сьогодні всі підприємства, організації та установи, що надають житлово-комунальні послуги, працюють в штатному режимі. 

 
Коментарі (0)