ГоловнаНовини ЖКГПодіїНБУ встановив межу на курс гривні при переказах

НБУ встановив межу на курс гривні при переказах

Національний банк України повідомив, що ухвалив низку змін до порядку функціонування валютного ринку, зокрема, обмеживши можливість банкам підіймати курс гривні при певних онлайн-операціях клієнтів
Національний банк України повідомив, що ухвалив низку змін до порядку функціонування валютного ринку, зокрема, обмеживши можливість банкам підіймати курс гривні при певних онлайн-операціях клієнтів, про це повідомила пресслужба НБУ.
 
"Із 30 квітня Національний банк уточнив порядок визначення банками-емітентами курсу гривні до іноземних валют під час здійснення операцій із використанням електронних платіжних засобів", - йдеться у повідомленні.
 
Так:
  • курс гривні не має перевищувати більш ніж на 10% офіційний курс у разі списання з рахунку клієнта коштів у гривні, якщо міжбанківський переказ за такою операцією в іноземній валюті;
  • курс гривні має дорівнювати або бути вищим за офіційний курс:
  • у разі списання з рахунку клієнта коштів у іноземній валюті, якщо міжбанківський переказ за такою операцією в гривні;
  • у разі зарахування на рахунок клієнта коштів у національній валюті, якщо міжбанківський переказ за такою операцією в іноземній валюті.
Також із 4 травня скорочуються ліміти відкритої довгої та короткої валютної позиції банків із 15% до 5% від їхнього регулятивного капіталу.
 

Орім того, серед іншого, з 30 квітня банки призупиняють видачу нових ощадних сертифікатів, номінованих у валюті. Обмеження не стосується залучення банками депозитів у іноземній валюті. 

 
Коментарі (0)