ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГНічні тарифи можуть «врятувати» енергосистему України - опитування

Нічні тарифи можуть «врятувати» енергосистему України - опитування

Українці вірять у те, що введення нічних тарифів вирівняє графік навантажень на енергосистему, проте, мають певні умови – суттєве зниження цін на електрику та повна відмова від віялових відключень.

У п’ятницю 12 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення). 

Зауважимо, згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнту з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23:00 до 07:00). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії.
 
«Запропоновані зміни до Порядку стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії у нічний період за зниженим тарифом. Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди» - переконані у НКРЕКП.
 
 
Тож, «Україна Комунальна» поцікавилась у своїх читачів, чи вирівняє, на їх думку, графік навантажень на енергосистему введення нічних тарифів?
 
Відповідне опитування проводилось з 15 до 22 грудня на шпальтах інформаційного агентства.
 
За результатами опитування виявилось, що більшість читачів (35%) вважає, що введення нічних тарифів вирівняє графік навантажень на енергосистему, якщо тариф буде суттєво нижчим. Ще 19% респондентів також притримуються думки, що нічні тарифи врятують ОЕУ, якщо влада відмовиться від віялових відключень. 9% голосувальників повністю впевнені, що нові тарифи вирівняють графік навантажень на енергосистему. Проте, певна частина користувачів порталу «У.К.» має іншу думку. 23% респондентів переконані, що нічні тарифи не вирівняють ОЕУ, адже не всі погодяться змінити свій стиль життя. Ще 19% читачів не вірять у дієвість нічних тарифів, кажуть – це лише перенесе пікові години споживання світла.
 
Коментарі (0)