ГоловнаНовини ЖКГПодіїНідерланди надають 200 мільйонів євро Україні як кредит

Нідерланди надають 200 мільйонів євро Україні як кредит

Нідерланди надають 200 мільйонів євро Україні як кредит через МВФ для підтримки ліквідності, повідомила міністр зовнішньої торгівлі та співробітництва з розвитку країни Лісьє Шрайнемахе
Нідерланди надають 200 мільйонів євро Україні як кредит через МВФ для підтримки ліквідності, повідомила міністр зовнішньої торгівлі та співробітництва з розвитку країни Лісьє Шрайнемахер в інтерв'ю NRC.
 
"Ми дивимося на найбільшу потребу у короткостроковій перспективі. Україні наразі не вистачає 5 мільярдів доларів на місяць зі свого бюджету. Ось чому Нідерланди надають 200 мільйонів євро для підтримки ліквідності як кредит через МВФ. Це суттєва сума грошей у кишені", - сказала Шрайнемахер.
 
На запитання, чи є в уряду Нідерландів уже конкретні плани проектів відновлення в Україні, вона відповіла: "У нас поки що немає жодних докладних планів".
 
"Україна має спочатку вказати сама, що потрібно, що заплановано на жовтень", - зазначила Шрайнемахер.
 

У декларації конференції в Лугано глави держав і урядів зобов’язалися підтримувати Україну на її шляху до відновлення. Створюється координаційна платформа для підготовки та реалізації плану відновлення та розвитку країни.  

 
Коментарі (0)