ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНегода «понівечила» Херсон

Негода «понівечила» Херсон

Шквальний вітер, що пронісся разом з дощем над Херсоном, повалив безліч дерев, порвав електро-і тролейбусні дроти, зніс дахи з частини будинків, «з корінням» вирвав великі рекламні конструкції на вулицях міста.

Шквальний вітер, що пронісся разом з дощем над Херсоном, повалив безліч дерев, порвав електро-і тролейбусні дроти, зніс дахи з частини будинків, «з корінням» вирвав великі рекламні конструкції на вулицях міста. 

Як повідомили в прес-службі мерії Херсона, частина дерев впала на проїжджу частину вулиць, перекривши рух транспорту. Безліч дерев повалено на вулицях Сорокіна, Садовій (в районі Херсонського державного аграрного університету), на вулицях Комкова, Некрасова, Нафтовиків, по просп. 200-річчя Херсона, вулиці Будьонного, проспекту Сенявіна, вулицях Бучми, Чайковського, 4 Польовий, Новомиколаївське шосе. 

Пориви електропроводів залишили без електроенергії частину мікрорайону «Корабел», центру міста, частина приміського селища Антонівка, частина Таврійського і Північного мікрорайонів. 

У місті обірвані контактні тролейбусні мережі комунального підприємства «Херсонелектротранс» по вулицях Некрасова, Комкова, в районі площі Перемоги. Кілька дерев впало на машини, що стоять всередині дворів. 

За завданням міського голови Володимира Сальдо створений штаб по ліквідації цих серйозних руйнувань. Його очолив перший заступник мера. Спеціально створена комісія займається підрахунком збитків, завданих міському господарству. 

Управління з питань надзвичайних ситуацій, комунальні служби міста негайно приступили до ліквідації наслідків стихії. У першу чергу, проведена робота з вивезення дерев, що перешкоджали рух транспорту, в аварійному режимі працюють бригади «Херсонобленерго», інших міських служб. 

Володимир Сальдо увечері 6 липня особисто виїхав в особливо постраждалі від шквалу мікрорайони, щоб мобілізувати міські служби на оперативну роботу щодо стабілізації нормального життєзабезпечення в них людей. 

«Необхідно в оптимальні терміни усунути небезпеку від зіткнення з електропроводами, прибрати дерева, що впали на містечку комунікації, що заважають руху транспорту та людей, убезпечити їх від можливого отримання травм. Адже, на щастя, незважаючи на значні руйнування, ніхто з людей не постраждав», - підкреслює міський голова. 

Станом на 20:00 6 липня в частині міста відновлена подача електроенергії, від завалів звільнено проїжджу частину, частково - внутрішньоквартальні проїзди. Штаб з ліквідації наслідків стихії працює в цілодобовому режимі.

 
Коментарі (0)