ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНегода змушує комунальників нервувати

Негода змушує комунальників нервувати

Комунальні служби та ДСНС переведені у цілодобовий посилений режим роботи. В Україні утримаються складні погодні умови. Посадовці побоюються надзвичайних ситуацій.

В Україні утримається низька температура повітря, це збільшує вірогідність аварій на теплотрасах та електромережах, тому всі комунальні служби та ДСНС переведені у цілодобовий посилений режим роботи. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Гідрометцентр повідомляє, що в найближчі 5 діб на більшості території країни температура буде коливатися від -11 морозу вночі до +8 тепла вдень. У таких складних погодних умовах збільшується вірогідність аварій на теплотрасах та електромережах. За завданням Уряду всі комунальні служби та ДСНС переведені у цілодобовий посилений режим роботи. З початку опалювального сезону вже було 5 аварійних ситуацій (в Тернопільській, Кіровоградській, Донецькій областях та м. Києві), проте всі аварії ліквідовувались протягом доби. Уряд тримає ситуацію на контролі. В Мінрегіоні працює цілодобовий штаб, який координує дії в регіонах і у випадках необхідності надається допомога. Люди мають бути забезпечені теплом, світлом, водою, також має працювати громадський транспорт», - наголосив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Посадовець зазчив, що станом на 17 грудня працюють всі понад 24,6 тис котелень. Ліквідовуються локальні прориви тепломереж 10 закладів соціальної сфери  та 173 житлових будинків в Донецьку та Києві.

Зауважимо, всього в Україні понад 39,7 тис об’єктів соціальної сфери та 174,4 тис житлових будинків.

Олександр Вілкул звернув увагу також на необхідність посилення роботи з розчищення доріг державного та місцевого значення. Наразі на дорогах працює для очищення та посипання вулиць 843 одиниці комунальної техніки. За останню добу використано 6 тис тон піщано-соляної суміші.

Окрім того, напередодні опалювального сезону були проведені спільні навчання комунальних служб та рятувальників.

«Завдяки відпрацьованим під час підготовки до опалювального сезону діям, оперативно був ліквідований прорив тепломереж в Краматорську Донецької області, який стався вчора (16 грудня). Теплоносій вже подано до всіх 42 житлових будинків Краматорську, які були відключені від тепломережі», - зазначив Олександр Вілкул.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Донецькій області протягом кількох днів фіксувалися прориви тепломереж.

 
Коментарі (0)