ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНеобхідна персональна відповідальність урядовців за співпрацю зі Світовим банком – Кінах

Необхідна персональна відповідальність урядовців за співпрацю зі Світовим банком – Кінах

Треба закріпити нові проекти, передбачені новою програмою двосторонньої співпраці, за профільними міністерствами і запровадити принцип персональної відповідальності за їх реалізацію

Недовиконання попередньої програми співпраці зі Світовим банком і призвело до зменшення суми кредитування української економіки. А тому нині слід підсилити адміністрування програм, координації структур виконавчої влади та представників Світового банку, посилити персональну відповідальність урядовців тощо.

У цьому впевнений президент УСПП, народний депутат, радник Президента України Анатолій Кінах, інформує прес-служба політика.

«Світовий банк є важливим фінансовим партнером України. Лише за останні кілька років установа виділила значну суму коштів на фінансування програм, що стосуються підтримки  стратегічних українських реформ, напрямів енергозбереження й енергоефективності, транзиту й транспортної логістики, житлово-комунального господарства, АПК тощо», - зауважив політик.

Нова Стратегія партнерства Світового банку та України суттєво обмежує підтримку української економіки додатковими кредитними ресурсами. Фінансування пріоритетних програм розвитку нашої держави фактично знижено в чотири рази, що недостатньо для відчутного економічного ефекту.

«Низькі оцінки реалізації нинішньої Стратегії партнерства зі нашим важливим фінансовим партнером не повинні повторитися. Тому треба закріпити нові проекти, передбачені новою програмою двосторонньої співпраці, за профільними міністерствами і запровадити принцип персональної відповідальності за їх реалізацію», - резюмував він.

На його думку, у ситуації, коли доступ до світової та європейської фінансової системи обмежений, перемовини з МВФ не закінчені, Україні важливо підсилити співробітництво зі Світовим банком, максимально поглибити фінансове партнерство. 

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)