ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНепобутовим споживачам оптимізували тарифи на електроенергію

Непобутовим споживачам оптимізували тарифи на електроенергію

НКРЕКП оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕС. У відомстві очікують хвилі переходів на споживання електрики в нічний та напівпіковий періоди.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні прийняла постанову №752 «Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 20 грудня 2001 року №1241», якою оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження на об’єднану енергетичну систему України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, денний тарифний коефіцієнт для двозонних тарифів, диференційованих за періодами часу, збільшується до 1,85, а для тризонних тарифів піковий тарифний коефіцієнт збільшується до 2.

На переконання НКРЕКП, визначений у постанові підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України у пікові періоди та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії в період доби з 8 до 11 та з 17 до 21 години. Окрім того це стимулюватиме споживачів (зокрема, промисловість: металургійну, машинобудівну, будматеріалів, хімічну та ін.) до переходу на споживання електричної енергії в нічний та напівпіковий періоди часу.

При цьому у відомстві підкреслюють, що постанова №752 чинна з дати її прийняття.

Нагадаємо, дефіцит електроенергії в ОЕС України в пікові періоди обумовлений браком паливно-енергетичних ресурсів (газ, вугілля, мазут), дисбалансом між виробництвом та споживанням електроенергії, руйнуванням електричних мереж та транспортної інфраструктури в зоні АТО, а також низькою водністю річок України (найнижчий показник за останні 45 років) та зниженням середньодобової температури повітря понад норму.

 
Коментарі (0)