ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальників Тернопільщини «спіймали» на розтраті держкоштів

Комунальників Тернопільщини «спіймали» на розтраті держкоштів

Фінінспектори Тернопільщини виявили порушення в діяльності Підволочиського управління ЖКГ – посадовці розтратили близько 150 тисяч гривень державних коштів.

Під час ревізії діяльності Підволочиського управлінні ЖКГ (Тернопільська область) виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 144 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Державної фінансової інспекції.

Зокрема, через завищення підрядниками вартості виконаних робіт з капітального ремонту даху житлового будинку в смт Підволочиськ управління зайво сплатило 32,5 тис. грн коштів селищного бюджету.
 
Крім цього, завищення фактичних витрат на послуги з водопостачання та водовідведення, що надані населенню, призвело до зайвого отримання субвенції з державного бюджету на покриття різниці в тарифах на суму 21 тис. грн.
 
Ще управління недоотримало доходів майже на 80 тис. грн через непроведення претензійно-позовної роботи з боржниками щодо виконання ними договірних зобов’язань та, відповідно, пропущення строків позовної давності, а також через заниження обсягу наданих послуг з водопостачання та водовідведення.
 
«За допущені порушення законодавства з фінансових питань 3 посадових осіб управління притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів», – йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в рамках проведення Європейського тижня мобільності в Тернополі перекриють рух транспорту на одній з вулиць міста. Обмеження триватимуть всі вихідні.
 
Коментарі (0)