ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНеустойка по боргам «Київенерго» списана не за умовами мирової угоди, а по закону - «Нафтогаз»

Неустойка по боргам «Київенерго» списана не за умовами мирової угоди, а по закону - «Нафтогаз»

Штрафи за боргами ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» списана не по умовами мирової угоди між НАК «Нафтогаз України» і КП «Київтеплоенерго», а на підставі закону
Неустойка (штрафи, пеня) по боргам ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» списана не за умовами мирової угоди між НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго», а на підставі закону. 
 
Про це заявила прес-служба НАК «Нафтогаз України», коментуючи умови, за якими київські ТЕЦ отримали природний газ.
 
«Наші партнери з КМДА вихідними спілкувались з пресою та знову трохи помилилися у формулюваннях щодо умов сплати штрафних санкцій та пені. Уточнюємо. Мирова угода не передбачає списання неустойки (штрафи, пені), інфляційних нарахувань тощо, тому що це не було її предметом», - говориться в повідомлені прес-служби компанії.
 
В НАК «Нафтогаз України» пояснили, що списання частини боргів (штрафів) відбулось би і без мирової угоди. Оскільки штраф списувався з ПАТ «Київенерго», перед яким і виникла різниця в тарифах, яку погасила КМДА за рахунок субвенцій з держбюджету. 
 
У тексті ж мирової угоди говориться: «Сторони визнають, що штраф, пеня... не є предметом врегулювання цієї мирової угоди, а питання їх стягнення підлягає вирішенню у судовому порядку в рамках окремого судового спору/судових спорів».
 
 

 

 
Коментарі (0)