ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНезабаром діятимуть нові нормативи втрат питної води

Незабаром діятимуть нові нормативи втрат питної води

Згідно з документом передбачається, що загальний обсяг розрахованих поточних нормативів втрат питної води не повинен перевищувати 300 м3 на 1000 м3 піднятої води.

19 березня Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства подало на державну реєстрацію до Міністерства юстиції проект наказу про Порядок розроблення та затвердження технологічних нормативів використання питної води підприємствами, які надають комунальні послуги з централізованого питного водопостачання та водовідведення.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Мінрегіону.

Згідно з документом передбачається, що загальний обсяг розрахованих поточних нормативів втрат питної води не повинен перевищувати 300 куб. м на 1000 куб. м піднятої води.

Крім того, для систем із загальною протяжністю магістральних водоводів більше 40% загальної довжини мереж норматив втрат води не повинен перевищувати 350 куб. м на 1000 куб. м. Загальний обсяг нормативів технологічних витрат води визначається, виходячи з особливостей технології очищення і розподілення води.

Довгострокові перспективні норми втрат питної води на підприємствах встановлюється з урахуванням місцевих умов і не повинні перевищувати 150 куб. м на 1000 куб. м піднятої води.

Після реєстрації в Мінюсті втрачає чинність нині діючий наказ Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 15.11.2004 № 205 «Про затвердження Порядку розроблення та затвердження технологічних нормативів використання питної води».

Сергій Купін

 
Коментарі (0)