ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНезабаром електроенергію, згенеровану з ВДЕ, можна буде придбати на біржі

Незабаром електроенергію, згенеровану з ВДЕ, можна буде придбати на біржі

Продаж "зеленої" електроенергії на електронних аукціонах - це один із заходів, покликаних підвищити фінансову ефективність механізму підтримки відновлювальної енергетики в Україні
Незабаром екологічно чисту електроенергію – згенеровану з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) – можна буде придбати за прямими договорами. Зміни в українському законодавстві зробили «зелену» електроенергію доступною до купівлі споживачами та наблизили нас до прогресивних енергетичних ринків, про це повідомила пресслужба ДП "Гарантований покупець".
 
"Зацікавлені споживачі зможуть підтримати своїм вибором та придбати саме чисту електроенергію, електроенергію майбутнього", - пояснив керівник державного підприємства.
 
Такий механізм продажу став можливий після прийнятого Закону № 810-ІХ, який надав "ГарПоку" можливість продавати "зелену" електроенергію за двосторонніми договорами на електронних аукціонах.
 
Раніше приватні компанії вже демонстрували зацікавленість у купівлі електроенергії з ВДЕ у "Гарантованого покупця", а тому наразі "ГарПок" готується до оголошення дебютного аукціону з продажу електроенергії від «зеленої» генерації та розраховує на високу зацікавленість з боку покупців.
 

Нагадаємо, президент 31 липня підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії", ухвалений Верховною Радою 21 липня 2020 року. Цей закон дасть змогу зменшити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій — на 7,5%. 

 
Коментарі (0)