ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНезаконне водокористування у столиці досі нефіксоване

Незаконне водокористування у столиці досі нефіксоване

У «Київводоканалі» немає інформації стосовно того, скільки киян незаконно користуються водою.

Про це під час круглого столу сказав начальник управління експлуатації водопровідних мереж компанії Микола Тимчук, - інформує УНН.

За його словами, на сьогодні у компанії 21 тисяча абонентів, які проживають у приватному секторі.

«Але лише приблизно з 7 тисячами абонентів укладено прямі договори. Ще близько 7 тисяч сплачують за особовими рахунками. Ще приблизно третина абонентів в нас не облікована, однак ми не можемо сказати, що це незаконні врізки», - додав Микола Тимчук.

У свою чергу, присутня на прес-конференції радник голови «Київводоканалу» з інформаційної політики, Вікторія Яковлєва наголосила, що незаконні врізки до столичної водонапірної мережі можуть привести до серйозних екологічних наслідків. Вона також виступила з ініціативою впровадження фінансових санкцій за незаконні врізки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Київводоканал продовжує відключати будинки приватного сектору, які користуються водою з централізованого міського водопроводу та відводять стоки у систему каналізації безобліково, несанкціоновано підключившись до мереж, ігнорують попередження та відмовляються оформити дозвільну документацію.

Так, нещодавно бригада Київводоканалу ліквідувала несанкціоноване підключення до каналізаційної мережі по вулиці Білицькій у Подільському районі міста Києва.

 
Коментарі (0)