ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПридушено незаконну забудову столиці

Придушено незаконну забудову столиці

Будівництво на пров. Десятинному, 3-5 у Києві визнали незаконним та зупинили.

Контролюючі органи зупинили проведення будівельно-земляних робіт на пров. Десятинному, 3-5. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Прокуратури Києва.

«За результатами перевірки забудовнику 15 січня управлінням культурної спадщини КМДА внесено припис про припинення земляних робіт на території історичної памятки», – зазначив заступник прокурора міста Києва Максим Могильницький.

За його словами, інспекція архбудконтролю анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт. «Сьогодні ми отримали з інспекції архбудконтролю відповідь на наше подання, у якому ми вимагали привести дозвільні документи на будівництво у відповідність до вимог Закону. Інспекція повідомила, що анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на Десятиному провулку», – наголосив заступник прокурора Києва.

Максим Могильницький виокремив, що прокуратура Києва також звернулася до Міністерства культури з дорученням про проведення перевірки законності забудови на території історичної пам’ятки. «Оскільки ця земельна ділянка знаходиться на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», прокуратура направила до Міністерства культури доручення про проведення перевірки додержання законодавства про охорону культурної спадщини під час її забудови», - повідомив прокурор.

Максим Могильницький наголосив, що будівельні роботи розпочато без дозволу Міністерства культури. «Міністерство культури також інформувало нас про те, що дозволу на проведення будівельно-земляних робіт не надавали», – зауважив він та додав, що ця перевірка перебуває на особистому контролі прокурора міста Києва.

 
Коментарі (0)